Nyári kedvencek (2017.)

A nyárnak ugyan még nincs vége, de talán már kitombolta magát, ezért ebben a posztban összesíteném Nektek, hogy idén milyen szépségápolási termékek nőttek a szívemhez az év legmelegebb évszaka alatt.

Kezdjük a hajápolással.
Akik követik a Youtube-csatornámat, azoknak nem meglepő, hogy odavagyok a L'Oreal Paris Elseve termékeiért. Közülük a nyár folyamán az Extraordinary Clay tisztító sampon és balzsam ejtett rabul. Amellett, hogy valóban jó eredménnyel távolítja el a hajról és a fejbőrről a lerakódott szennyeződést, fantasztikus illata van! Nem sikerült rájönnöm, hogy uborkás vagy aloe verás illatjegyekkel bír, de bármelyik is legyen a "ludas", szerintem pluszban meg van fűszerezve némi citrusossággal, amitől igazán nyárias lesz a végeredmény. Nopersze arról se feledkezzünk el, hogy milyen friss, puha, selymes, könnyen kezelhető lesz a haj a használata után, bár ez részemről - szinte kivétel nélkül - mindegyik Elseve termék jellemzője.
A rekkenő hőség és káros sugárzás ellen a hajunkat is védeni szükséges. Idén először próbáltam ki az Elseve festett hajra kreált Selymes Olaját, mely ragyogó színt, táplálást és fényt ígér. Különleges virágokból kinyert olajokból tevődik össze a termék, nem mellesleg UV-szűrővel van megáldva. Imádtam. Még a fodrászom is megjegyezte, hogy ezen a nyáron különösen jó a hajam állapota. Szerintem is, pedig hónapok óta kontyban hordom, hogy nem melegítse feleslegesen a nyakamat.
 Tusolás.
Hát bizony, ez az utóbbi hetekben többször is jól esik egy nap alatt. Azt hiszem, bátran kijelenthetem: éves összesítésben a július és augusztus kiemelkedően vezet az elhasznált tusfürdők számát illetően. :) Idén 3 márka egy-egy termékével találkoztam, amikbe a gyártóknak sikerült bepalackozni a nyarat.
Ha van köztetek olyan, aki még nem próbálta a Balea termékcsalád After Sun nevezetű tusolózseléjét, az azon nyomban húzzon nyúlcipőt és ugorjon el a legközelebbi DM-be! :) Már a színe is igen meggyőző: gyönyörű türkizkék, akárcsak a tenger. A varázslat pedig csak ezután jön, amikor felpattintod a kupakot és megszagolod. Nem tudom mihez hasonlítani. Kicsit talán édeskés, de nem gejl!, egyszerűen fenomenális illatú termék, amit ezentúl minden nyáron újra fogok venni. Bárki is volt az illatkreátor, hatalmas virtuális pacsit küldök neki! :D
A másik szívszerelmem ismét egy saját márkás termék, mégpedig a Müller polcairól. Ez pedig nem más, mint az Aveo I Like Pina Colada fantázianevű tusolózseléje, ami amúgy egy limitált kiadású, kifejezetten nyári darab. Csak megerősíteni tudom: valóban az. Először megijedtem, hogy ez az ananászos-kókuszos példány borzalmasan édes illatú lesz, de nem. Számomra inkább frissítően hatott. Ha kapható lesz jövő nyáron is, nagy valószínűséggel újra a kosaramban landol majd.
A harmadik nyárias tusoló termék az AVON California Glow elnevezésű, pink grapefruit és frangipani illatkompozíciójú tusfürdője. Igazán üdítő, citrusos illatjegyek találkozása a könnyed, virágos illattal. Letagadhatatlanul nyárias darab, próbáljátok ki, amíg elérhető!
 Testápolás.
Ahogy beköszönt a meleg idő, az amúgy extra-giga-mega száraz bőröm már nem igényli a gazdag formulájú, zsírosabb krémeket. Ilyenkor a vizesebb bázisú termékeket részesítem előnyben. Ezek közül is újabban az AVON illatos testápolóira kaptam rá, amelyek a kínálatukban kapható parfümök/kölnik testre való, tubusba zárt változatai. Idén két ilyen termékhez volt szerencsém: a Far Away Infinity-hez és a Mesmerize Black for Her-höz. Egyiket sem ismertem még, pont azért választottam őket. Illat szempontjából nem mondanám, hogy kifejezetten nyáriasak, de mivel nem érezhetőek a nap végéig a bőrön, csak pár óra erejéig; illetve a krém könnyed, gyorsan beszívódó formulája miatt tapasztalatom szerint megfelelő választás lehet a hőségben.
Néhanapján a nyár folyamán a testem különböző területein szárazabbnak éreztem a bőrömet. Sokáig keresgéltem a fürdőszoba szekrényemben, hogy milyen terméket vegyek elő, ami kellőképpen hidratál, ugyanakkor nem folyik le rólam gusztustalanul a napon. Végül az AVON Planet Spa Caribbean Escape tengeri algás testvaja akadt a kezem ügyébe, és egyáltalán nem bántam meg. Ez egy habkönnyű testvaj, vékony rétegben kenve szép egyenletesen, gyorsan szívódott be, ráadásul apró csillámokat tartalmaz, amiktől egészségesen fénylővé, vastagabb rétegben "fesztiválossá" válik a bőrfelület.
 Illatok.
Általában az ember lánya nem kívánja nyáron az erőteljes, telt kölni-, vagy parfüm illatokat, legalábbis én így vagyok ezzel. Ideális választás lehet ilyenkor a kedvenc illatunk (vizesebb formulájú) permet kiadásának megvásárlása. Az AVON rengeteg illatát szeretem, egyik nagy kedvencem a Luck for Her, aminek a nyár elején megvettem a permet változatát és még mindig félig van az üveg.
Sok esetben előfordul a nagy hőségben, hogy a parfüm-permetet is soknak érzem és még annál is könnyedebb, inkább gyümölcsös illat után vágyódok. Ilyenkor nyúlok valamelyik AVON naturals testpermetemhez. Ezen a nyáron kettő kísért végig: a Juicy (gránátamlmás-mangós) és az Escape (kókuszos-csillaggyümölcsös). Az illatukon túl azt imádom bennük, hogy a gyengéd permetezés hatására felfrissül tőlük a bőröm.
 Lábápolás.
A +50 fokban nem szeretem hidratáló krémmel kenni a lábamat, különben folyton csúszkálnék a nyári lábbelikben. Üdítő megoldást jelent ezekben a hetekben egy nyárias illatú, frissítő hatású lábspray, mint amilyen az Oriflame Feet Up Cooling Breeze mentás és kivis terméke. Nagy kiszerelésének köszönhetően sokáig elég, cipőbe is fújható, igazi nyárra való darab az epres-rebarbarás testvérével együtt!
 Kíváncsi vagyok, hogy nálatok mely termékek lettek az idei nyár kedvencei. ;)

Megjegyzések