Tavaszi Yankee Candle gyertyáim

Jogosan vetődhet fel Bennetek, hogy az ősz kellős közepén miért írok a Yankee Candle tavasszal megvásárolt illatgyertyáiról. A magyarázat igen egyszerű: jelenleg a szezonon kívüli példányok nagy része akciós az illatgyertya.hu oldalon, és ha valaki netán most tárazna be ezekből, hátha segítek a döntéshozatalban eme bejegyzéssel. 😊


Előzetesként úgy érzem, meg kell említenem, hogy - bár nagyon kedvelem a különböző illatgyertyák jelenlétét a lakásban -, valahogy a YC márka termékeivel korábban nem kerültem testközelbe. djkatybeauty gyertyákról szóló Youtube videói azonban nagy hatással voltak rám tavasszal, ezért szerettem volna én is kipróbálni egy-két illatot. Végül a fenti képen látható 8 db. 49 grammos mintagyertya megvásárlása mellett döntöttem a webáruházban olvasható leírásokból való szemezgetés után.
Természetesen azóta már az összeset elhasználtam, nézzük, nálam miképpen "muzsikáltak":

Elsőként az A Calm & Quiet Place kapott helyet a gyertyatartóban, ami a leírása alapján egy  meditatív, kiegyensúlyozott illat mandarinlevéllel, jázminnal, cédrusfával, pacsulival, szantálfával és sárga pézsmával. Igazán megnyugtató, kellemes aromája van, amit gyakorlatilag az év bármely szakában szívesen éreznék a lakásban. Alapvetően egy virágos-fás illatnak mondanám, ahol a jázmin és a pacsuli erőteljesen dominál, de én kiérzek belőle némi füstösséget is, nekem ettől válik valóban meditatívvá. Az égési időt tekintve 15 órán át volt aktív, a mintagyertyák esetében pont ennyit ígér a honlap is. Visszafogott illata miatt kisebb nappaliba, vagy hálószobába ajánlanám.

A Cherry Blossom mintagyertya lett másodikként meggyújtva, ami egy kifejezetten tavaszias, virágos, friss, picit édeskés illattal árasztotta el a nappalinkat, nem mellesleg imádtam a szemet gyönyörködtető púderrózsaszín külsejét. 😉 Ő is irodalmi adatokat produkált: kerek 15 órán át égett. Szintén kisebb helyiségekbe ajánlanám, nem tolakodóan erőteljes illat.

Harmadikként az Oud Oasis gyertyát szemeltem ki, ami egyáltalán nem fogta vissza magát! 😀 Ő volt az összes közül a legerőteljesebb, 25 nm-t simán beillatosított, ráadásul az előzőektől eltérően hosszabb ideig, nagyjából 20 órán át tudtam égetni. Nagyon szerettem a füstölőre emlékeztető, keleties aromáját; ha valaki egy kis relax-ra vágyik és nem bánja az egzotikus "fűszerezést", annak mindenképpen ajánlom figyelmébe!

A következő "áldozat" a Verbena volt és vele kapcsolatban megjegyezném, hogy a webáruház képei szerint - furcsa módon - két különböző lila színben kaphatóak az eltérő kiszerelések (az én mintagyertyám a sötétebb, burgundi lila színben érkezett). Illatát tekintve: virágos, egy csipetnyi frissítő, fanyar citrus aromával. A webes adatok alapján vanília is van benne, de én akárhogy kerestem, nem éreztem ki belőle. Majdnem annyira erőteljes illatú, mint az Oud Oasis és ő is egészen sokáig bírta, ugyanis 18 óra alatt égett le.

A Honey Blossom egy igazán tavaszias-nyárias kreálmány, mely virágnektár, pézsma és frézia illatjegyekkel bír. Édes, számomra akácvirágra emlékeztető, kicsit mégis friss aroma. Sajnos csupán 8-9 órán át tudtam életben tartani, hozzáteszem, én nem a nekik való tartóban égettem egyik Yankee Candle gyertyát sem; egy kiszuperált, mégis mutatós kávéscsésze alj szolgálta (és szolgálja most is) ezt a célt, a többiekhez viszonyítva azonban kevesebb ideig lehetett élvezni ennek a gyertyának a társaságát. Nem harsány, inkább visszafogott illat, ezért őt is kisebb helyiségekbe ajánlanám.

Hatodik alanyunk a Serengeti Sunset, amelynek az afrikai hangulatot megidéző illatáért a webes adatok alapján gyümölcsök, citrusok, lótuszvirág és borostyán felel. Valószínűleg a fás, citrusos illatvilága miatt nekem kicsit férfiparfümre hajaz, de a jó fajtából! 😏 11-12 órán át égett csupán, cserébe egész szépen belengte a helyiséget, az illatterjedés nálam egy erős közepesre vizsgázott.

Az egyik várva-várt illat következett, mégpedig a Dreamy Summer Nights, aminek azt kell mondjam, hogy a nevével egyáltalán nem vagyok kibékülve, ugyanis ez a gyertya nem csak nyáron, hanem az év bármely napján tökéletesen megállná a helyét. A vanília, kerti vaníliavirág és egy hangyányi fás aroma megnyugtató keveréke teszi számomra kifejezetten esti gyertyává, így hálószobába, lefekvés előtt ajánlanám a meggyújtását. Nálam sajnos gyorsan leégett, összesen 8,5 órán át tudtam élvezni ezeket az édes-fás illatjegyeket. Sereghajtónak bizonyult az erősségét, dominanciáját illetően is, ami azonban egy kisebb hálóban nem feltétlenül hátrány.

Még a csomag kézhezvétele előtt megfogadtam, hogy a nyárhoz közeledvén a Pink Grapefruit lesz az utolsó gyertya, amit meggyújtok és ezt a magamnak tett ígéretemet be is tartottam. Milyen jól tettem! Ez az illat ugyanis olyan szinten nyárias, fanyar, hogy az embernek szó szerint összefut a nyál a szájában! 😛 Érett, napsütötte gyümölcsök citrusos aromája alkotja ezt a friss, zamatos grapefruit illatot, ami miatt kizárólag nyárra ajánlanám. Egész jól bírta a gyűrődést, 18-20 óra kellett hozzá, hogy csonkig égjen, viszont nem túl erőteljes, amolyan közepes az illatterjedése.

A leégett Yankee Candle gyertyák maradéka
Összességében nem bántam meg egyik gyertya megvásárlását sem, mindegyiket szívesen égettem és jó volt őket kipróbálni, viszont az egészen biztos, hogy a 8 közül csupán hármat szereznék be újra: Oud Oasis, Honey Blossom és Dreamy Summer Nights, ők nagyon belopták magukat a szívembe. 💕

És hogy fogok-e még később Yankee Candle márkájú gyertyákat beszerezni? Lehetséges, hiszen mindig vannak olyan illatok, limitált-, vagy szezonális kiadások, amik izgatják a fantáziámat, de a megrendelt mintagyertyák elhasználása után őszintén szólva magam is megpróbálkoztam a gyertyaöntéssel, és egészen elégedett vagyok a végeredménnyel. Talán konkurenciát alapítok. 😂😂😂 Na jó, azt talán nem, de már csak az alkotás öröme miatt is ajánlom ezt a tevékenységet azoknak, akik szeretik a DIY-kodást és az egyedi ötletek megvalósítását. 💪
Saját gyertyáim

Megjegyzések